Trienko Bergmeester (Sumis Company): ‘VAN AS maakt het leven van retailers makkelijker’

Inkopers van POS-materiaal vertellen over hun keuze voor drukkerij VAN AS. In deze nieuwsbrief aan het woord: Trienko Bergmeester. Hij is projectmanager bij Sumis Company, de marktleider in printmanagement in de Benelux.

Na diverse testen zijn jullie met Gall & Gall overgegaan op Static Paper van VAN AS…

‘VAN AS is in Europa de enige leverancier van dit materiaal. In het verleden lieten we de raamstickers op Penstick drukken. Dat werd in zeefdruk gedaan, een relatief duur productieproces. Om Penstick goed op de ramen te monteren moet je eerst de ramen nat maken, vervolgens je sticker op stand zetten en dan met een rakel nawrijven om het vocht onder de sticker vandaan te trekken. Het vergt oefening om dat goed te kunnen. En niet iedere winkelmedewerker deed dat op de juiste manier. Gevolg? Raamstickers die scheef op de ramen zaten, vaak met luchtbubbels eronder. Zonde.’

Je vertelde dat met de komst van Static Paper het aanbrengen van raamstickers een piece of cake is geworden…

‘Ja, je legt het materiaal op een glad oppervlak en het zuigt zich direct vast. Even schuiven tot het zit zoals je het wilt hebben en je bent klaar. Bij de volgende aanbieding haal je het met hetzelfde gemak weer weg. Het werkt overigens niet alleen op ramen, op iedere gladde ondergrond kun je dit materiaal bevestigen. Static Paper blijkt ook nog eens goedkoper dan zijn voorganger Penstick.’

Static Paper heeft het leven van jullie klanten veranderd…

‘Als je kijkt hoeveel point of sale-materiaal er bijvoorbeeld in een Gall & Gall-filiaal hangt, dan begrijp je dat het winkelpersoneel dat zo snel en gemakkelijk mogelijk moet kunnen ophangen en vervangen. Dat geldt natuurlijk ook voor de raamstickers, een belangrijk POS-item want het is vaak de eerste blikvanger in een winkel.

Hoe verloopt de samenwerking tussen Sumis Company en VAN AS?

‘Ze leveren snel en denken met ons mee. Bovendien blijven ze ook na levering betrokken bij hun producten. Een fijne partij om mee te werken.

Trienko Bergmeester