Wallpaper laat blijvende indruk achter

VAN AS heeft met dochteronderneming [S]color een nieuw specialisme in huis: Wallpaper. In deze nieuwsbrief vertelt zelfstandig vormgever Theo van Oosterhout hoe hij met het Wallpaper printbehang een nieuwe look geeft aan restaurants, hotels en kantoorruimten.

Binnenlopen in een ruimte en meteen zien waar een organisatie voor staat. Meegenomen worden in een verhaal. Ondergedompeld worden in sfeer. Theo van Oosterhout van Studio Theo van Oosterhout koopt al bijna 15 jaar Wallpaper in bij [S]color. Voor wanden in restaurants en entrees van een organisatie, maar ook voor meterslange gangen in hotels en tot wel vijf meter hoge muren in vergaderruimten. Op Wallpaper is elke print mogelijk, van foto tot schilderij. En dat transformeert een ruimte meteen.

‘De eerste klus die ik uitvoerde met Wallpaper van [S]color was in 2003 voor de Rabobank. In een restaurant wilden zij foto’s van fotografe Elspeth Diederix op de muren. Een vrij werk van een Egyptisch woestijnlandschap met zwevende zilveren figuren van paarden en vogels. Online orienteerde ik me en ik kwam bij [S]color terecht. Mij was gevraagd het werk op papier te laten drukken. Mike Rosenberg, mijn contactpersoon bij [S]color, adviseerde behang met katoen. In tegenstelling tot papier scheurt dat niet als de wand gaat werken. Dus dat deden we. Het gaf een enorm ruimtelijk effect aan het restaurant. Het is nu bijna 13 jaar later en nog steeds loop je binnen en waan je je in een fata morgana.

‘Met Wallpaper kun je alle kanten op. Dit voorjaar nog, bij waterbedrijf Vitens, hebben we 100 vierkante meter voorzien van printbehang. Van de entree tot de kantoren op de bovenste verdieping, op alle etages, op ronde en holle wanden. Bij binnenkomst begint gelijk een verhaal dat over de muren en de verschillende etages doorloopt. Hartstikke leuk en het product leent zich daar uitstekend voor. Geen opdracht is te gek. En geen muur te groot.

‘Mike is mijn contactpersoon bij [S]color. Ik overleg alles met hem. Nieuwe opdracht? Dan gaan we samen op de locatie kijken. Mike is altijd betrouwbaar in zijn afspraken en erg loyaal. Dat, een goede zorg en leveringen die altijd keurig op tijd zijn, maken dat ik al die jaren met plezier Wallpaper afneem.’

Interesse in Wallpaper? Lees meer en bestel een proefpakket >>