2018: Terugkijken, reflecteren en vooruitblikken: een jaar om trots op te zijn!

Het jaar 2018 zit er alweer bijna op; de hoogste tijd dus om even te recapituleren én om vooruit te blikken naar 2019. Nieuwe machines, vele innovaties en de focus op efficiëntie: ze kijken bij VAN AS met trots terug op het afgelopen jaar!

VAN AS heeft in 2018 een aantal mooie machines aangeschaft, waaronder onlangs de gloednieuwe Agfa Jeti Tauro H3300 LED. Deze machine zorgt ervoor dat de printcapaciteit bij VAN AS naar een niveau van maar liefst 25.000 m2 stijgt. Bijpassend de bijzondere Elitron snijmachine die dit allemaal binnen no time nabewerkt; 24 uur per dag.

De kern van alles: efficiëntie

De machines draaien dus overuren bij VAN AS en 2018 wordt dan ook op drukke wijze afgesloten. Leendert van As, technisch directeur bij VAN AS, legt uit wat er in het afgelopen jaar allemaal veranderd is binnen VAN AS.

‘Dit jaar hebben we echt een switch gemaakt naar de focus op efficiëntie met o.a. de aankoop van de Elitron Snijmachine en de Tauro H3300 in Amsterdam. Twee volautomatische machines en allebei uniek in Nederland, zeker een punt waarop VAN AS zich onderscheidt. We mogen ons zelf de allereerste eigenaar van de Taura H3300 noemen”, al dus Leendert.

In de vestiging in Oud-Beijerland staat sinds begin dit jaar de XL-75 Anicolor: de nieuwe Heidelberg Speedmaster vijfkleuren drukpers met lakunit. Deze machine combineert het beste van twee werelden: lage opstartkosten en lage draaikosten. In Oud-Beijerland ligt de focus op kleinere formaten en hogere oplages. In Amsterdam ligt de focus duidelijk op grote formaten en kleine oplages met de aanschaf van de nieuwe grote machines.

”Met behulp van al deze machines kunnen wij als ‘drukkers’ onze ideeën over printen echt gaan waarmaken en dan met name op het gebied van efficiëntie. Het feit dat de machines volautomatisch en onbemand kunnen draaien, zorgt ervoor dat wij óók ’s nachts kunnen produceren. Hier kunnen we hele mooie stappen mee gaan maken in 2019!”

Innovatie staat voorop, óók in 2019

Kwaliteit en innovatie gaan hand in hand bij VAN AS; hier hechten hun klanten én zijzelf veel waarde aan. Volgens Leendert is dat ook juist het mooie aan het vakgebied waarin ze zich bewegen; de mogelijkheid om klanten te enthousiasmeren met creativiteit en innovatie en samen unieke manieren te vinden om reclame te maken.

”Het is ontzettend mooi om te zien dat we nog steeds volop met nieuwe producten bezig zijn; innovatie is ontzettend belangrijk.”

2019: kom maar op!

2019 staat voor de deur en VAN AS heeft een duidelijk doel voor ogen: de specialist zijn én blijven. VAN AS heeft een ontzettend groot investeringsprogramma achter de rug waardoor ze helemaal klaar zijn om de grafische wereld in 2019, én daarna, maximaal te gaan bedienen.

”Naast de eerdere genoemde machines hebben we in 2017 geïnvesteerd in een machine die vloerstickers kan produceren. in 2017 inderdaad, maar wél weer met datzelfde doel: efficiëntie.Want ook met deze machine kunnen twee dingen tegelijk verzorgen, zowel de antislip laag als de zelfklevend laag. Daarnaast kunnen we de levertijd, die vroeger zo’n drie weken was, terugschroeven naar een week: win-win. Met dergelijke investeringen kunnen we onze doelen absoluut waar gaan maken!”

Het is een ontzettend mooi jaar geweest voor VAN AS, en ook 2019 wordt er uiteraard eentje voor in de boeken.

“We hebben een prachtig mooi bedrijf en we werken met allemaal fijne mensen samen; zo simpel is het. Laat 2019 maar beginnen, wij zijn er in ieder geval klaar voor!”