‘Een monsterlijke campagne waar VAN AS een groot aandeel in heeft gehad.’

Foodstijl is al 2,5 jaar lang een tevreden klant van VAN AS. ”Onze eerste samenwerking met VAN AS betrof een Halloween campagne in verschillende Europese landen, een veeleisende campagne waarbij we ontzetten goed geholpen zijn; o.a. bij de keuze van het juiste materiaal en hulp bij het bepalen van de oplage”, aldus Hans Fillekes, eigenaar van Foodstijl. 

Foodstijl is begonnen als een breed georiënteerd reclamebureau maar is langzamerhand uitgegroeid tot een vooraanstaande strategische partner in de foodsector met grote internationale klanten. Één van die internationale spelers is het Amerkiaanse Dawn Foods die hulp zocht bij het promoten van Halloween in zo’n 6500 bakkerijen door heel Europa. ”VAN AS heeft de productie en distributie voor haar rekening genomen; een monsterklus gezien de grootte van deze campagne”, licht Hans toe.

De kracht van VAN AS

Hans ziet VAN AS als een gespecialiseerde partij waarmee het erg fijn samenwerken is. ”Zo’n samenwerking moet je koesteren. Er zitten bij VAN AS een paar goeie meedenkers en daarmee zijn we erg goed geholpen.”

VAN AS heeft met Foodstijl meegedacht over o.a. het materiaal, de oplages en hoe ze dit moesten verdelen over die 6500 bakkerijen verspreid over heel Europa. ”In het meedenken met de klant onderscheiden ze zich echt. Ik wil dat mijn klanten door onze campagnes verrast worden en VAN AS ondersteunt ons hierin door ideeën en inspiratie met ons te delen. We hebben ontzetten goeie feedback gekregen van de deelnemende bakkerijen.”

De kracht van POS-materialen

Met behulp van de juiste POS-materialen kon Foodstijl Halloween op de kaart zetten, hier in Europa. Met raam- en counterstickers, slinger, posters, monsterpiramides, spider wobblers en trick or treat boxes werden de bakkerijen omgetoverd in Halloween stijl.

Volgens Hans ligt de kracht van POS-materialen in het creëren van een sfeer waarmee je je merk in de spotlight kunt zetten. Het mooie aan de campagne voor Dawn Foods was het feit dat al het materiaal merkloos werd aangeleverd waardoor alle bakkerijen er hun eigen twist aan konden geven door bijvoorbeeld hun logo prominent naar voren te laten komen.

Foodstijl strategische partner

Foodstijl onderscheidt zich door uitgebreide kennis van het productieproces tot het moment dat de producten in de schappen liggen. Ze bieden een enorm brede dienstverlening aan; van vormgeven in de foodsector tot het maken van verpakkingen. Zo zitten ze bij zowel lokale familiebedrijven als internationale spelers aan tafel.