Good to know! De 10 belangrijkste weetjes over honingraatkarton.

Honingraatkarton; zo licht als een veertje maar zo sterk als een beer. Perfect materiaal om de leukste creaties mee te bouwen. 

Je wist vast al dat de naam van dit type karton slaat op de manier waarop het materiaal is opgebouwd; je gebruikt namelijk een constructie die lijkt op de vorm van een honingraat. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat het 100% recyclebaar is? We hebben een aantal weetjes voor je uiteengezet zodat je straks álles weet over honingraatkarton, net zoals wij bij VAN AS. 

1. Honingraatkarton is oersterk 
Honingraatkarton dankt zijn kracht aan de manier waarop het materiaal is opgebouwd. De sandwichconstructie, welke dus lijkt op een honingraat, bestaat uit twee vlakke platen met een kartonnen kern welke is opgedeeld in zeshoekige cellen. Honingraatkarton weerstaat een verticale draagkracht tot 35.000 kg/m².

2. Eenvoudig te monteren
Creaties gemaakt van honingraatkarton zijn ontzettend eenvoudig op te zetten, letterlijk binnen een handomdraai. Op YouTube demonstreerden we al een aantal keren hoe dit in zijn werk gaat. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op ons YouTube-kanaal; VAN AS POS SPECIALIST. 

3. Honingraat is erg licht
Honingraat is net als andere soorten karton zeer licht in gewicht. Dit leidt tot lagere transportkosten, fijn!

4. Je kunt het direct beprinten
Honingraatkarton kun je direct bedrukken dankzij een direct-print-to-plate techniek. Je hoeft dus niet eerst stickermateriaal te bedrukken en dit vervolgens op het karton te plakken. Dit zorgt ervoor dat het bedrukken van honingraatkarton ontzettend efficiënt is. 

5. 100% recyclebaar
Honingraatkarton is 100% biologisch afbreekbaar en recyclebaar, wat betekent dat het geen afval produceert. Dit maakt van honingraatkarton een zeer milieuvriendelijk materiaal.

6. Het kan plat/plano verpakt worden
Honingraatkarton kan plat verpakt worden en dit zorgt ervoor dat je de verzendkosten laag kunt houden; ideaal dus voor het kostenplaatje. 

7. Diverse mogelijkheden
Honingraatkarton kan voor talloze creaties worden gebruikt: pallets, tussenleggers, verpakkingen, displays, life-size figuren, wandpanelen, reclameborden.. noem maar op!

8. Maatvast
Één van de belangrijkste voordelen van honingraatkarton is dat het een hoge maatvastheid heeft; maatwerk blijft gegarandeerd.

9. Flexibel
Honingraatkarton is erg flexibel wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk te verwerken is. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op. 

10.Ergonomisch verantwoord
Aangezien honingraatkarton weinig weegt, kunnen producten gemaakt van dit materiaal gemakkelijk gehanteerd en opgetild worden door één persoon, met minder rugpijn als gevolg. Win-winsituatie!