‘Kalenders gebruikt als collecters item’

Al ruim 10 jaar zet Dopharma driemaandskalenders in als relatiegeschenk voor haar klanten in het buitenland. De mogelijkheden om de kalenders te personaliseren maken ze nog altijd een geschikt en zelfs populair promotiemiddel. ‘Sommige klanten sparen ze zelfs!’, aldus Anouk van der Werf, Marketing Manager bij Dopharma.

Betrouwbare levering

De proactiviteit van VAN AS wordt in de samenwerking zeer gewaardeerd. ”Als er nieuwe mogelijkheden zijn dan brengt VAN AS ons daarvan op de hoogte, zodat we dat op tijd in overweging kunnen nemen”, licht Anouk toe. Daarnaast is een betrouwbare levering van het drukwerk cruciaal om de klanten wereldwijd te kunnen bedienen. ”Wij verschepen de kalenders zoveel mogelijk met bestellingen en niet apart als pakket. Wij moeten de kalenders daarom ruim op tijd hebben.”

Service naar exportklanten

Het bedrijf in Raamsdonsveer produceert diergeneesmiddelen voor een gezonde veehouderij en is in ruim 50 landen vertegenwoordigd. De kalenders worden vooral ingezet als service naar exportklanten toe. ”Veel van hen plannen op de lange termijn. Een levering naar Afrika of Azië kan bijvoorbeeld wel weken of maanden duren. Zij hebben veel  baat bij een driemaandskalender merkten wij.” De reacties van klanten zijn heel positief volgens Anouk. ”Onze klanten zijn altijd blij als ze de kalenders ontvangen. Soms wordt er zelfs om extra exemplaren gevraagd om deze onder eigen relaties te kunnen verspreiden. Sommigen vinden de kalenders zo leuk ze deze als collectie aan de muur laten hangen.”

Het hele jaar in het zicht

Anouk is dan ook blij met de mogelijkheden om de kalenders te personaliseren. Zo vallen de indeling en de fraaie dierenfoto’s in het kopschild in de smaak. Uiteraard komen ook de contactgegevens duidelijk op de kalender naar voren. ”Wij gebruiken specifiek een kalender zodat we het hele jaar in het zicht hangen. In Nederland is er meer vraag naar agenda’s. Hier leveren we rechtstreeks aan dierenartsen. Zij hebben een kortere termijn planning en gebruiken graag de agenda’s met een dag per pagina en veel notitie ruimte. Ook deze worden door VAN AS geleverd.”

De kalenders voor 2019 zijn onlangs aan Dopharma geleverd en zullen vanaf september onder haar klanten wereldwijd worden verspreid.