VAN AS, de specialist in point-of-sale materiaal

Bij VAN AS in Oud-Beijerland is laatst een nieuwe machine geïnstalleerd: de MK Easymatrix 106 CS stansmachine. Een primeur voor VAN AS, want zij zijn het eerste bedrijf in Nederland waar de Easymatrix in productie ging. Technisch directeur Leendert van As: “We zijn echt heel tevreden over de machine. De productiviteitswinst is aanzienlijk.”

VAN AS is een innovatief en grafisch bedrijf, dat zich meer en meer ontwikkelt in point-of-sale materiaal. De point of sale is in een winkel de locatie waar de verkoop plaatsvindt. Bij point-of-sale materiaal kunt u denken aan: displays of aan borden om de producten te promoten.  “De productie hiervan wordt steeds lastiger. Het materiaal moet opvallen, dus bedenken ontwerpers de meest fantastische stansvormen. Met de MK Easymatrix zijn onze mogelijkheden aanzienlijk verbreed. Zo kunnen we hele complexe vormen ontwerpen die op kunststof zijn gedrukt. Een vak apart, dat hoge eisen stelt aan de stansmachine maar de MK Easymatrix maakt de verwachtingen dan ook meer dan waar. De prijs-kwaliteitsverhouding van de machine is echt ongekend, en dat zeg ik niet snel. De machine werkt heel erg rustig en is eenvoudig om te stellen. Dat is belangrijk, want de vraag is erg verschillend.”

Bovendien vertelt hij: “De ontwikkeling in point-of-sale brengt met zich mee dat we in Oud-Beijerland alles op kunststof drukken, met uitzondering van een ander specialisme: de driemaandskalenders. Dit product is ruim 35 jaar geleden bij VAN AS ontwikkeld en het is nog steeds wereldwijd een bestseller. Daarnaast hebben we in Amsterdam een print- & sign-bedrijf. Bij elk kennisgebied zijn wij continu op zoek naar vernieuwing, zodat we onze opdrachtgevers verrassende oplossingen kunnen blijven bieden. Voorbeelden zijn ons eigen product Static Paper en dubbelzijdige raamstickers. Deze zijn gedrukt in offset.”

In samenwerking met MK Masterwork, biedt Heidelberg 3 modellen industriële stansmachines aan. Onder deze 3 modellen valt de MK Easymatrix 106 C/CS. Deze machine is bestemd voor diverse soorten drukwerk, zoals: kaarten, folders, tickets, brochures, hangers en vouwkartons. De Easymatrix kan 7700 vellen per uur met een formaat van maximum 106 cm verwerken en is geschikt voor materialen van 90 tot 2000 gr/m² en golfkarton tot 4 mm dik. De machine biedt ook geschikte afwerkingsfuncties. Met een andere versie, de CS-versie, kan gestanst afval worden verwijderd.

Naast dat VAN AS een innovatief en grafisch bedrijf is, zijn zij ook een familiebedrijf. Het is in 1934 opgericht door de opa van de huidige directie. Leendert van As en zijn neef Wouter, die commercieel directeur is, staan samen aan het roer. Daarnaast werkt de zus van Wouter, Rinske, ook in het bedrijf als Salesmanager. Bij VAN AS in Oud-Beijerland werken rond de 40 mensen. VAN AS Print & Sign in Amsterdam heeft 15 medewerkers. Dit is dus een kleinere vestiging. Het drukwerk vindt zijn weg vooral naar landen binnen West-Europa. Het is niet de eerste keer dat VAN AS een primeur heeft. VAN AS was een aantal jaren geleden ook al de eerste met de Heidelberg Speedmaster CX 102-5 LE-UV. Daarnaast was VAN AS in 2016 het tweede bedrijf van de hele wereld, waar een 5-kleuren Heidelberg Speedmaster XL 75 Anicolor met lak en UV droging werd geplaatst.